Over De Mokke…

Hey!

Shanti heeft in 2019 De Mokke op de kaart gezet in Sint-Amandsberg. Ze vond dat de buurt een plek als deze kon gebruiken. Sinds 4 oktober 2021 baat ik, Lien, deze zaak uit.

De Mokke houdt vooral van Sint-Amandsberg, een dorp vlakbij de stad. Jong en oud door elkaar, gemoedelijk en vriendelijk: we hopen dat jullie zich allen welkom voelen.
De Mokke wil een ontmoetingsplek zijn, om even je laptop open te doen, of net even dicht te doen, met een vriend af te spreken, snel te lunchen, lekker te brunchen, gezellig te aperitieven. 

Je kan doorlopend bij ons terecht voor ontbijt, brunch, lunch, koffie en taart, apero en om iets (voor ’s avonds) af te halen.
We proberen zoveel mogelijk onze verantwoordelijkheid op te nemen door zo (zoog)dierenvrij mogelijk te werken, met zo ecologisch mogelijke verpakkingen, zo bio, lokaal en menselijk mogelijk. Omdat we hierin geloven. 
We hopen dat jullie ons concept kunnen smaken en tips zijn altijd welkom. Hopelijk tot gauw!

Onze koffie komt deels van Koffie Mortier, een lokale brander uit Sint-Amandsberg, op 1km van hier. Pieter neemt het branden heel serieus en gaat voor perfectie.

Het andere deel koffie komt van Vandekerckhove, al 160 jaar en 5de generatie koffiebrander in Gent, op 2km van hier.

De taarten worden gebakken door middelbare-school-genote van Shanti, Laura, die met Lauretta and the Nightingale heerlijke artisanale taarten creëert. 

We zijn deels een take-away zaak, maar we hechten er belang aan dat onze verpakkingen zo ecologisch verantwoord mogelijk zijn.

Ons dagelijks brood komt van Compaan, een sociale (jongeren en (langdurig) werklozen) biobakkerij wat verder op de Antwerpsesteenweg.

foto5.jpg

Robinetto  is een Gentse start-up met de ambitie om duurzaamheid te stimuleren. Dit door leidingwater op de juiste manier te tappen (al dan niet met bruis) en zo voor minder transport-, koeling- en energieverbruik te zorgen.

Voeg hier de bijna volledig biologische artisanale, kunstmatige kleur- en smaakstofvrije siropen van Mirabel Limonade Atelier aan toe en je hebt een seizoensgebonden product om trots op te zijn.

Vriend en buurman, Benoit, die op 100m van De Mokke woont, maakt samen met Kristof het lekkere bier Crabbelaer

Het alcoholvrije bier Energibajer wordt in Lochristi gebotteld en bewijst dat alcoholvrij ook heel lekker kan zijn.

Ferm Kombucha, met hun gefermenteerde dranken, willen ze iets wilds en probiotisch, vol smaak en natuurlijke ingrediënten aanbieden. Geen compromissen. Enkel de beste kwaliteit voor een topproduct om van te genieten.

Verras jezelf of een geliefde met een mooi boeket van bij Blommm en kom het bij ons afhalen.